Întârzie osteoporoza mâncând!

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Osteoporoză înseamnă os poros; cu alte cuvinte, scăderea densităţii minerale a oaselor şi fragilizarea lor.
osteoporoza.jpg

După 35 de ani, osul începe să piardă din substanţă. Este un proces normal care devine îngrijorător doar în măsura în care rezerva osoasă e insuficientă. Prin urmare, pentru a avea de unde să piardă, sistemul osos trebuie să fie puternic. Iar aportul inadecvat de calciu reprezintă un factor de risc în dezvoltarea osteoporozei.

Calciu şi vitamina D
Dieta sănătoasă, bogată în calciu şi vitamina D te ajută să amâni instalarea osteoporozei. Alimentele cu o concentraţie mare de calciu sunt lactatele, tofu, sardinele, somonul, spanacul, broccoli. Sursa principală de vitamina D o reprezintă peştele de apă rece, sărată (somon, hering, ton), ouăle, ficatul şi uleiul de peşte, dar mai ales razele soarelui!

Cifră
Doza zilnică de calciu recomandată este de 1.000 mg, iar cea de vitamina D e de 400 IU.
 
De unde luăm calciul
●iaurt      240 ml     35%
●lapte integral o ceaşcă    30%
●lapte din soia     o ceaşcă     30%
●broccoli cu brânză     ½ bol     20%
●gulie crudă    2/3 bol 15%

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE