Jambon glazurat cu cidru si sos de ananas

1. Puneti jambonul intr-o oala si adaugati cidru si apa cat sa acopere carnea. Adaugati legumele si condimentele si puneti la fiert, apoi reduceti focul, acoperiti si lasati la fiert aproximativ 30 de minute. Indepartati spuma de la suprafata.

2. Pentru a prepara glazura, puneti 125ml din amestecul de cidru in care a fiert carnea intr-o cratita. 

3. Adaugati ingredientele ramase si amestecati la foc mediu pana se topeste zaharul. Reduceti focul si lasati sa fiarba 2 minute.

4. Scoateti jambonul din lichid si lasati-l la racit. Indepartati sfoara, puneti jambonul pe un gratar si ungeti-l cu amestecul pentru glazura.

5. Turnati putin din amestecul de cidru intr-o tava, puneti carnea si coaceti in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati carnea timp de 10 minute inainte de a o taia.

6. Pentru a prepara sosul de ananas, puneti toate ingredientele cu exceptia sucului de lamaie intr-un vas la fiert. Reduceti focul si lasati la fiert pana ce ananasul devine delicat.

7. Adaugati sucul de lamaie si lasati la racit.

8. Serviti felii, calde sau reci de jambon cu sos de ananas.

Lebar

Caltabosi cu ficat

Poza principala

h_01323115mica.jpg

3kg de jambon dezosat
1l cidru de mere, acru
2 morcovi taiati bucati
2 cepe taiate
4 frunze de dafin
2 catei de usturoi curatati
3 anason
12 boabe de piper
GLAZURA
50g zahar brun
60ml mustar Dijon
15ml otet de mere de casa
2g condimente picante
1g nucsoara
10g ghimbir ras
SOS DE ANANAS
2 ananas proaspat curatat si taiat cubulete
125ml apa
6 anason
10g ghimbir ras
15g seminte de mustar
250g zahar brun
3g sare
25ml suc de lamaie

Bun de te lingi pe degete. Poate e de la glazura, poate de la jambon. Oricum, cel mai bine merg impreuna.
Numar de portii
12
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE