Jeleu de menta

1. Taiati merele si puneti-le intr-o oala (nu trebuie sa le curatati). Adaugati 600 ml de apa si otetul peste ele. Taiati menta si puneti-o peste mere, pastrand cam doua linguri din ea. Aduceti compozitia la fierbere, apoi micsorati focul si fierbeti usor pentru 30-40 de minute, pana ce merele incep sa sa sfarame.

2. Inmuiati tifonul in apa calda, apoi stoarceti-l. Plasati tifonul deasupra unei oale adanci sau a unui castron inalt. Puneti fructele scurse de apa in tifon si lasati compozitia sa se aseze peste noapte, timp in care isi vor scurge tot sucul prin material. Nu stoarceti tifonul, lasati sucul sa se scurga prin el. Nu lasati compozitia la scurs mai mult de 24 de ore, altfel va incepe sa fermenteze.

3. Indepartati fructele din tifon si cantariti doar zeama. Va va trebui mai putin cu 100 de grame de zahar fata de cata zeama veti avea (daca aveti 600 ml de lichid, va vor trebui 500 g zahar, spre exemplu). Turnati zeama si zaharul intr-o oala curata. Amestecati la foc mic pana se dizolva zaharul. Mariti focul si fierbeti rapid pentru 15 minute.

4. Cat timp fierbe compozitia, puneti o farfuriuta la congelator. Cand credeti ca amestecul este destul de inchegat, opriti focul. Puneti o lingura de gem pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.

5. Indepartati eventualele depuneri de la suprafata jeleului.

6. Taiati fin menta pastrata si amestecati-o in jeleu, adaugand si cateva picaturi de colorant alimentar, daca folositi. Lasati sa se raceasca pentru 10-15 minute. Incalziti borcanele in cuptor pentru a le steriliza. Turnati jeleul in borcane, umplandu-le pana sus. Sigilati-le bine de tot, asigurandu-va ca nu raman bule de aer. Lasati jeleul sa se raceasca de tot, apoi depozitati-l intr-un loc intunecat si racoros.

Poza principala

rexfeatures_631204g_jeleu.jpg

1.5 kg mere
300 ml otet de mere
100 g menta proaspata
750 g zahar
putin colorant alimentar verde, optional
tifon

Un desert delicios si racoritor.
Numar de portii
700 ml
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE