Jeleu de zmeura

Amesteci zmeura cu zaharul, zeama de lamaie si sucul de mere. Pui totul la fiert pana fructele se zdrobesc usor. Intr-o sita asezi o bucata de tifon si torni fiertura de zmeura. Fara a presa fructele, lasi sa se adune tot sucul, care trebuie sa fie cat mai limpede.

Inmoi in apa rece ambele feluri de gelatina. Sucul de zmeura il completezi cu apa, astfel incat sa obtii ½ l de lichid. Gelatina, fara apa, o pui intr-o cratita si o dizolvi, amestecand mereu, deasupra focului. Ai grija sa nu inceapa sa fiarba!

Apoi o amesteci cu sucul de zmeura si imparti totul in patru forme reci. Le bagi in frigider pentru cel putin 4 ore, pana jeleul se intareste. Dupa ce le scoti de la rece, treci formele rapid sub jet de apa calda si cu un cutit desprinzi usor desertul de forma.

Trebuie sa arate clar si transparent. Pui fiecare jeleu pe cate o farfurioara de desert, ornezi cu zmeura si frunzulite de menta.

Revista FEMEIA.

Poza principala

jeleu_de_zmeura_400.jpg

500 g zmeura
80 g zahar
3 linguri de zeama de lamaie
3 foi de gelatina alba si 3 de gelatina rosie
200 ml suc de mere
20 de bucati de zmeura pentru ornat
frunzulite de menta proaspata

Jeleul este preferatul copiilor. Insa nu numai al lor.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE