Jeleuri aromate

1. Înmoaie gelatina în apă și las-o deoparte un sfert de oră. Fierbe sucul de merișoare cu zahărul până ce obţii un sirop fin.

2. Adaugă sucul de la cele două limete și mai lasă zece minute. Pune apoi gelatina înmuiată și mai lasă 1-2 minute pe foc. Dă deoparte și toarnă un strop de esență de vanilie.

3. Amestecă și pune compoziția într-o tavă nu foarte mare, tapetată cu folie alimentară. Las-o să se răcorească la temperatura camerei, acoperă cu restul de folie și dă la frigider pentru cel puțin patru ore (cel mai bine este s-o lași peste noapte).

4. Presară zahăr tos fin deasupra și răstoarnă foaia de jeleu pe o suprafață plană, presărată și ea cu zahăr. Taie în forme potrivite și tăvălește cubulețele de jeleu prin zahăr.

Sugestie. Jeleurile se păstrează cel mai bine în frigider.

 

Panna-cotta cu jeleu de portocale

Poza principala

jeleuri_aromate_mici.jpg

50 g gelatină

200 ml suc de merișoare

200 ml apă

800 g zahăr

2 lime

200 g zahăr tos foarte fin

esenţă de vanilie

 

Rulou cu jeleu de lamaie

Dacă ți-au plăcut în copilărie, acum e momentul să încerci să prepari și tu jeleuri după pofta inimii!
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE