Jeleuri de gutui

1. Speli şi cureţi gutuile şi merele şi le fierbi cu coaja de lămâie şi sucul. Laşi până se înmoaie, apoi cureţi cotoarele.

2. Lași să se răcorească, după care pasezi fructele şi pui din nou la fiert, amestecând din când în când.

Prajitura cu gutui

3. Adauga zahărul. Laşi să fiarbă până se înroşeşte.

4. Întinzi pasta într-o tavă şi dai la cuptor, la foc foarte mic (50°), timp de 40-60 de minute, până se întăreşte. Laşi acest jeleu de gutui să se răcească, apoi tai fâşii, romburi, cubuleţe.

Gem de gutui

Poza principala

jeleu_pasi_mica.jpg

1 kg gutui

1 kg zahăr

5 mere

1 lămâie

Inedita si nu dificil de preparat, reteta de jeleuri de gutui trebuie incercata.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE