Jumatate dintre europeni sunt supraponderali

Text
eCuisine
Sursa
BBC
Foto
Shutterstock
Peste jumatate dintre adultii din Uniunea Europeana sunt supraponderali sau obezi, arata un raport al Comisiei Europene si Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare, citat de BBC.
obez.jpg

Rata obezitatii s-a dublat in ultimii 20 de ani in cele mai multe tari UE. Marea Britanie este pe primul loc, urmata de Irlanda si Malta, unde un sfert din populatie este obeza.

Expertii care au realizat studiul considera ca esential pentru indreptarea situatiei este incurajarea copiilor sa adopte obiceiuri alimentare sanatoase. In prezent, unul din sapte copii din UE este supraponderal sau obez.

De asemenea, doar un copil din cinci face exercitii fizice in mod regulat. Activitatea fizica tinde sa scada intre varstele de 11 si 15 ani, in cele mai multe state membre.

Copiii obezi sau supraponderali sunt cei mai expusi riscului de a avea o sanatate precara mai tarziu, fiind vulnerabili la boli de inima, diabet, unele forme de cancer, artrita, astm si deces prematur.

In acelasi timp, nutritionistii avertizeaza si ca africanii isi expun sanatatea la riscuri intrucat nu mananca suficiente fructe si legume. Cercetarile arata ca o treime dintre femeile din Africa si un sfert dintre barbatii africani sunt supraponderali.

 

Facebook Comments

Taguri

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE