Uncategorized

Kaki, marul din Orient

Sursa
Revista Femeia de Azi
Foto
Shutterstock
Chinezii il apreciaza in mod deosebit si, de cand cu globalizarea accelerata, nici pe la noi nu e pasare rara.
kaki.jpg

Ce este: un fruct mare, cam cat un mar de Voinesti zemos, dulce si portocaliu care devine translucid cand atinge maturitatea.

Ce are: vitaminele A si C, betacaroten din belsug, calciu, potasiu si fier. In plus, se lauda cu foarte putine calorii.

Puncte forte: e unul dintre cele mai tonice si totodata dietetice fructe. In plus, foarte bun antiseptic, trateaza diareea, enterocolita si hemoragiile. Dar, cel mai important, in compozitia cojilor de kaki sunt prezente elemente care stopeaza procesul de imbatranire si lupta impotriva celulelor canceroase.

Reteta: 1 kaki, 1 ananas, 300 g cirese albe (doi pumni), 2 pere, 1 paharel cu coniac. Tai fructele in bucati, le stropesti cu coniac si le dai la rece macar o ora.

Unde si cat: in hipermarketuri, uneori si in pietele mai fitoase, costa intre 2 si 5 lei bucata.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE