Uncategorized

Ketchup de ardei gras si ardei iute

1. Puneti ardeii grasi pe un gratar, cu coaja in sus, si gatiti-i pana cand aceasta se increteste. Luati-i de pe gratar si puneti-i frigider, intr-o punga, pentru racire. Va fi mai usoara decojirea lor. Indepartati coaja si taiati pulpa ardeiului.

2. Puneti pulpa ardeiului intr-o cratita mai mare impreuna cu otetul, ceapa, merele, ardeii iuti (puteti adauga si seminte de ardei iute daca va place gustul mai picant de ketchup), frunza de dafin si cimbrul. Turnati 600ml de apa in cratita. Dati la foc moderat si fierbeti. Reduceti focul si fierbeti pentru 30-40 de minute pana cand legumele s-au inmuiat.

3. Indepartati frunza de dafin si cimbrul din cratita si pisati legumele sau amestecati-le intr-un blender. Presati amestecul prin sita si indepartati pulpa.

4. Puneti piureul format intr-o cratita curata si adaugati zaharul tos si condimentele. Fierbeti pentru 45-60 de minute, deasupra unui foc mic pana cand ketchup-ul s-a ingrosat.

5. Luati cratita de pe foc si folositi palnia pentru a turna ketchup-ul in sticle. Lasati-l sa se raceasca inainte de a sigila sticlele. Se poate pastra la loc intunecat si racoros pana la 3 luni. Odata desigilat, pastrati-l in frigider.

Poza principala

rexfeatures_1232064_400l.jpg

4 ardei grasi rosii, feliati si desamantati
350ml otet de vin rosu
2 cepe, curatate si taiate
2 mere, desamantate, decojite si taiate
2 ardei iuti, desamantati si taiati
1 frunza de dafin
1 praf de cimbru
8 linguri de zahar tos
sare si piper proaspat macinat
sticle sterilizate cu sistem de sigilare

Ketchup-ul poate transforma orice mancare banala intr-una delicioasa si gustoasa.
Numar de portii
700 ml
Calorii
22
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE