Uncategorized

Korma cu legume si nuca de cocos

Puneti rosiile, ardeii, nuca de cocos, nucile acaju, sarea si masala intr-un blender. Mixati pana obtineti o pasta. Amestecati inauntru mare parte din coriandrul taiat.

Incalziti uleiul intr-o tigaie. Adaugati semintele de mustar si, cand incep sa pocneasca, puneti si cartoful. Luati de pe foc si adaugati 250 ml de apa. Aduceti din nou la fierbere pentru 3-4 minute, adaugati apoi conopida si mai fierbeti inca 4-5 minute.

Puneti apoi pasta de ardei si rosii pregatita mai devreme, fasolea si mazarea si fierbeti inca 10 minute sau pana cand legumele sunt fierte iar sosul s-a ingrosat. Luati de pe foc si adaugati o lingura de iaurt.

Puneti in farfurii si turnati pe deasupra restul de iaurt si frunze de coriandru. Serviti cu orez.

Poza principala

rexfeatures_623622c_mica.jpg

3 rosii medii, taiate
3 ardei iuti, fara seminte
60 g crema de nuca de cocos
2 linguri nuci acaju
1 lingurita sare
1 lingurita masala
4 linguri coriandru proaspat, taiat
1 lingura ulei de floarea-soarelui
1 lingurita seminte de mustar
1 cartof dulce, taiat
150 g conopida
100 g fasole verde
100 g mazare
3 linguri iaurt simplu

Korma este un curry originar din sud-estul Asiei, care se prepara in general din iaurt sau smantana, dar si din lapte de cocos sau apa. Este uneori ingrosat cu nuci sau alune pisate. Exista variante de korma atat vegetariene, cat si cu carne.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE