Carne Feluri principale Fripturi Mancaruri Uncategorized

Korma de miel

Pentru iubitorii preparatelor pe bază de miel, avem o propunere extrem de interesantă.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de miel fără os
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 2 ardei chilli verzi, tocți mărunt și fără semințe
  • 75 g migdale ușor prăjite
  • 75 g alune caju
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 bucată ghimbir 2,5 cm, tocată fin
  • 1-2 linguri de apă
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 baton de scorțișoară
  • 3-4 cuișoare
  • 3-4 frunze de curry
  • 2 lingurițe semințe coriandru, prăjite și măcinate
  • 2 cepe, tăiate julien
  • 150 g iaurt
  • o priză șofran, înmuiat într-o lingură de apă fiartă
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 mână frunze de coriandru, mărunțite

Modalitate de preparare:

  1. Taie carnea de miel în cuburi de 3 cm, apoi condimenteaz-o cu sare și piper.
  2. Zdrobește într-un blender ardeiul chilli, migdalele, alunele caju, usturoiul și ghimbirul, adăugând un strop de apă, atât cât să obții o pastă lichidă.
  3. Încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie și prăjește cuburile de carne de miel, timp de 2 minute pe fiecare parte, până când încep să se rumenească, apoi mută-le pe o farfurie și lasă-le deoparte.
  4. Încinge restul de ulei și pune scorțișoara, cuișoarele, frunzele de curry, coriandrul măcinat și cardamomul.
  5. Prăjește-le timp de 1 minut.
  6. Adaugă ceapa și călește-o timp de 5 minute, până se înmoaie.
  7. Amestecă două treimi din cantitatea de iaurt cu apa în care a stat șofranul și cu mixul de nuci pastă, apoi pune totul în tigaie și amestecă bine.
  8. Lasă să fiarbă încet, la foc mediu, timp de 5 minute, apoi pune în tigaie și bucățile de carne prăjită.
  9. Amestecă toate ingredientele și lasă-le pe foc pentru 60 de minute, până ce carnea devine fragedă.
  10. Chiar înainte de a servi adaugă restul de iaurt și zeama de lămâie.
  11. Condimentează după gust dacă mai este cazul, presară frunzele de coriandru și servește cu orez sau pâine naan.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE