La Mandragora

Folosita ca halucinogen, dar si ca otrava, mandragora, sau matraguna, este o planta care, in functie de dozaj, poate sa vindece sau sa ucida. Aceste extreme se regasesc in conceptul restaurantului La Mandragora, decorat cu elemente contrastante.

Restaurantul le ofera oaspetilor mai mult decat o experienta culinara speciala. Pe langacapodoperele gastronomice gatite de Paul Peter Kopij, atmosfera eleganta si primitoare te vrajeste imediat cum intri in lumea mandragorelor.

Povestea La Mandragora incepe in anul 2005, in Germania, cand Octavian Popescu l-a convins pe chef-ul neamt Paul Peter Kopij sa refuze oferta de a fi bucatarul celui mai luxos hotel din Emiratele Arabe Unite, pentru a veni in Romania si a construi impreuna un restaurant pe gustul lui. Li s-au alaturat regizorul Cristi Puiu si sotia sa Anca, Alex Munteanu si Bobby Paunescu si impreuna au deschis portile La Mandragora pe 21 septembrie 2006.

Cristi Puiu a propus numele, dupa casa de productie pe care o detine, si a ales un loc special pentru amplasarea restaurantului. Casa din str. Mendeleev nr. 29 (Bucuresti) este cea in care a trait si a lucrat pictorul Ștefan Luchian, maestrul florilor. Astfel, restaurantul se bucura de amplasare centrala, la cateva minute de Piata Romana si Bd. Magheru.

Casa pastreaza inca grinzile originale din lemn masiv si tocurile usilor de exterior si interior. Acestora, arhitectul Daniel Balaneanu le-a alaturat un amestec neconventional de materiale vechi si moderne. Jocul de lumini si umbre regizat de Cristi Puiu uneste armonios toate aceste elemente si confera decorului un aer spectaculos.

Poza principala

mandragora.jpg

Adresa
Strada Mendeleev, nr. 29, sectorul 1
Telefon
021.319 75 92
Website
www.lamandragora.ro
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE