Uncategorized

Lacustele, greierii si carabusii in farfuria noastra?

Text
eCuisine
Sursa
ABC News
Foto
Shutterstock
Burger de albine, placinta de lacusta sau taco de carabus?
insecte.jpg

Suna a gluma, dar acestea ar putea ajunge in meniul nostru in viitor in contextul in care cererea pentru proteine animale creste pe masura cresterii demografice.

Acesti factori si presiunea exercitata asupra mediului a cresterii animalelor fac din insecte o alternativa ieftina si nutritionala la vita, porc si pui.

Insectele au fost considerate sursa nutritionala in Roma antica si revin in forta in bucataria intrenationala. Daca esti in Asia este imposibil sa nu gasesti insecte incorporate in mancaruri si deserturi. Si in bucataria mexicana se folosesc insecte, dar si multe restaurante curajoase din alte parti ale globului ofera scorpioni langa orezul traditional sau greieri prajiti cu usturoi ori viermi de matase cu sos.

Food and Drug Administration din Statele Unite permite deja folosirea insectelor in mancare procesata precum ciocolata, unt de arahide sau suc de fructe, ceea ce inseamna ca americanii consuma, fara sa stie, aproximativ jumatate de kilogram de insecte anual. 

In plus, insectele din farfurie nu sunt daunatoare, intrucat mai putin de 0,5% dintre acestea poarta boli, iar insectele sunt bogate in zinc, fier, au continut scazut de grasimi si sunt bogate in proteine, ceea ce le face sa fie hrana perfecta.

Cei care popularizeaza insectele ca hrana in lumea occidentala sunt cercetatorii Marcel Dick si Arnold van Huis de la Universitatea Wageningen din Olanda, care lucreaza la un program de explorare a posibilitatii folosirii insectelor ca sursa de hrana.

 

Facebook Comments


Taguri

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE