Lapte

Laptele de vaca contine mai putin zahar si mai multa grasime. Laptele de vaca este compus din 3,5% grasime, 9% solide din lapte si 87,5% apa. Proteina principala (80%) este caseina.

Laptele anumitor mamifere, printre care vaci, oi, capre, bivoli si cai este colectat pentru a fi consumat de oameni, fie direct, de obicei dupa pasteurizare, fie procesat in produse lactate precum smantana, unt, iaurt, inghetata sau branza.

Daca laptele neprocesat nu este tinut la rece pentru o perioada, devine acru. Este rezultatul fermentarii bacteriilor acidului lactic, care transforma zaharul din lapte in acid lactic. Acest proces de fermentare este folosit in producerea anumitor produse lactate.

Laptele pasteurizat se va acri daca nu este tinut in frigider si este recomandat a fi tinut intre 1° si 4° Celsius. Acrirea laptelui poate fi oprita prin tratarea la temperaturi foarte ridicate (tratament UHT), astfel, laptele putand fi pastrat in cutii pentru mai multe luni fara a se strica.

Facebook Comments

Taguri

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE