Uncategorized

Larousse Gastronomique, biblia culinara a oricarui gurmand

Text
eCuisine
Sursa
Globalgourmet.com
Foto
Eddybles.com
Cu sute de retete noi din toate colturile lumii, dar si povestiri, termeni culinari si sfaturi, Larousse Gastronomique este cartea de capatai a pasionatilor de gastronomie din intreaga lume.
larousse_gastronomique.jpg

Daca Julia Child considera ca Larousse Gastronomique este „cea mai importanta si de incredere sursa de informatii nu numai pentru bucataria franceza, dar pentru gatit in general”, noul Larousse Gastronomique prezinta stilurile culinare din intreaga lume. Conform prefatei sale, Larousse Gastronomique este „martorul activ al revolutiei gastronomice si a artei si stiintei culinare care au luat amploare in ultimii 30 de ani, dand uitarii rigiditatea unui mod de a gati care inhiba creativitatea”.

Ce este nou?

Formatul masiv al enciclopediei de 1350 de pagini ramane acelasi ca la prima editie, publicata in 1938. Structurat alfabetic in capitole de la A-Z, incepand cu Abaisse (un termen culinar francez care desemneaza intinderea unui aluat pe o suprafata plana) si terminand cu Zuppa Inglese (un desert napoletan), Larousse Gastronomique prezinta istoria preparatelor culinare, a felului in care oamenii mananca si a restaurantelor; explica termeni culinari; intiaza in tehnici culinare; creioneaza biografii ale celor mai importante personalitati din domeniu; ofera 3500 de retete care ne invata sa gatim aproape orice. Aceasta editie a Larousse Gastronomique include si ingrediente contemporane, noi tehnici si ustensile de gatit, traditii si inovatii.
 
Cele 3500 de retete ne ofera arome din toata lumea, de la Inghetata cu sofran si apa de trandafiri, Salata chinezeasca de rata si Sos andaluz pana la Turta dulce cu fructe si mirodenii si Avocado cu mozzarella la gratar, toate purtand semnatura lui Joël Robuchon, unul dintre cei mai apreciati bucatari francezi.   

Larousse Gastronomique, pana acum cea mai buna resursa de informare pentru retetele clasice, devine cu aceasta editie cea mai cuprinzatoare oglinda a influentelor culinare mondiale. 

Puteti achizitiona Larousse Gastronomique de aici.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE