Uncategorized

Lasagna cu spanac

1: Inmoaie in apa clocotita, pentru 5-8 minute, foile de lasagna. Scoate-le pe un gratar sau o planseta si lasa-le sa se zvante.

2: Scurge spanacul si caleste-l intr-o tigaie cu putin ulei incins. Cand este gata, adauga branza ricotta sfaramata, o lingura cu varf de parmezan, sare si piper dupa gust.

3: Topeste untul, adauga faina cernuta si amesteca pana cand devine aurie. Subtiaza cu laptele caldut si amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Sareaza si pipereaza, iar la final, adauga un varf de cutit de nucsoara.

4: Unge o tava cu putin unt si asambleaza lasagna: un strat de paste, apoi umplutura de spanac si branza, sos si din nou paste. Alterneaza straturile de lasagna pana termini ingredientele.

5: Pe ultima foaie de paste, asaza un strat generos de parmezan si da tava la cuptorul incins (20-30 de minute), pana ce lasagna cu spanac formeaza o crusta aurie.

Revista Bucataria de Azi

 

Lasagna vegetala

Poza principala

lasagna_mica.jpg

300 g foi Lasagna
1 cutie cu spanac (300 g)
300 g ricotta
sare, piper, unt
ulei de masline
parmezan ras
PENTRU SOS:
1 lingura cu varf cu unt
2 linguri cu varf cu faina
500 ml lapte
nucsoara
piper alb

Delicioasa si sanatoasa, iata o idee de lasagna cu spanac pentru o cina perfecta.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE