Lasagna cu sparanghel

  1. Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
  2. Curățați ceapa verde și tăiați-o felii subțiri.
  3. Într-o tigaie turnați uleiul de la conserva de anșoa împreună cu cele 30 g de fileuri, ceapa tocată, cățeii de usturoi zdrobiți cu tot cu coajă și amestecați bine.
  4. Îndepărtați capetele firelor de sparanghel și tăiați tulpinile în felii subțiri, lăsând vârfurile întregi.
  5. Puneți vârfurile deoparte, iar tulpinile puneți-le în tigaie, adăugând câte un praf de sare și piper.
  6. Turnați un strop de apă clocotită și amestecați continuu pentru a evita ca sparanghelul să se lipească de fundul tigăii.
  7. Adăugați mazărea și bobul în tigaie și amestecați din când în când.
  8. Alegeți frunzele de mentă și tocați-le apoi adăugați-le în tigaie împreună cu smântâna. Tot acum încorporați coaja rasă fin de la lămâie.
  9. Zdrobiți toate ingredientele în tigaie, nu foarte mărunt, gustați și condimentați după bunul plac.
  10. Turnați deasupra supa de legume și aduceți în punctul de fierbere.
  11. Adăugați un pachet de brânză de vaci.
  12. Amestecul va avea o consistență moale și cremoasă.
  13. Pregătiți o tavă de copt mare și adâncă ( 30-35 cm ) și puneți-o la foc mediu.
  14. Adăugați un sfert din amestecul de legume, atât cât să acopere fundul tăvii.
  15. Acoperiți cu un strat de foi proaspete de lasagna și cu o cantitate generoasă de parmezan ras. 
  16. Repetați operațiunile până la epuizarea ingredientelor, finalizând cu un strat de foi de lasagna.
  17. Amestecați al doilea pachet de brânză cu puțină apă și repartizați amestecul peste lasagna.
  18. Amestecați vârfurile de sparanghel în tigaia goală cu puțin ulei de măsline.
  19. Răsturnați-le peste lasagna și apăsați straturile cu o lingură pentru a le compacta, apoi adăugați frunzele de cimbru, puțin ulei de măsline și parmezan ras din belșug.
  20. Măriți focul până când lichidele încep să clocotească, apoi așezați tava în cuptor pentru 8 minute. 

Credit Foto: 123RF

Poza principala

lasagna_cu_sparanghel.jpg

  • 1 legătură ceapă verde
  • 30 g anșoa în ulei
  • 6 căței usturoi
  • 700 g sparanghel
  • 500 g mazăre congelară
  • 300 g bob congelat
  • 1 legătură mentă proaspătă
  • 300 ml smântână subțire
  • 1 lămâie
  • 300 ml supă de legume
  • 2 pachete brânză de vaci X 250 g fiecare
  • parmezan
  • câteva fire cimbru 
Lasagna cu sparanghel și legume , în doar 30 de minute.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE