Leacuri pentru arsurile solare

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
După câteva ore de la expunerea excesivă la soare, pielea se revoltă.
aloe.jpg

Se înroşeşte, simți că te strânge, ai senzaţie de arsură, dar și de mâncărime și nu suporți atingerea. Natura ne-a oferit mereu leacuri pentru orice problemă de sănătate, inclusiv pentru arsurile solare.

 

Ceaiul verde – bun și intern, și extern

Este un puternic antioxidant și poate fi utilizat intern atât înainte, cât și după expunerea la soare. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la reducerea inflamațiilor pielii și a roșeții. De asemenea, protejează celulele pielii și reduce efectele negative ale ultravioletelor asupra organismului. Ceaiul verde conține acid tanic, teobromină și polifenoli, elemente esențiale care ajută la calmarea și vindecarea pielii arse de soare – aplică direct pe zona inflamată comprese cu ceai verde rece.

 

Laptele, bun de încercat

Amestecă o cană cu lapte degresat cu patru cești de apă, apoi adaugă câteva cuburi de gheață. Înmoaie comprese sterile în produsul obținut, aplică apoi compresele pe zonele afectate de arsuri și lasă-le 15-20 de minute. Repetă o dată la 2-4 ore.

 

Frumusete… de-ti lasa gura apa

 

Cartoful e analgezic natural

Bunica își alina durerile cu cartof, de ce n-ai încerca și tu leacul acesta simplu, ieftin și mereu la îndemână?! Ai două variante: prima e mai modernă, fiindcă implică folosirea unui blender. Ia doi cartofi mari, mixează-i, iar cu pasta obținută fă niște „paturi“ pe arsuri. A doua variantă presupune doar să pui felii de cartof pe zona afectată.

 

Frumoasă cu ajutorul cartofului

 

Aloe vera, remediul clasic

Este un leac vechi de când lumea și pământul. În caz de arsură solară, poți aplica imediat pe rană sucul proaspăt de plantă. Te va scăpa de durerea produsă de arsură și va grăbi vindecarea acesteia.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE