Legume care se digeră greu

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Pentru a fi digerate, fructele şi legumele au nevoie, în general, de numai 30 de minute. Există însă şi vegetale mai „grele“ pentru stomac!
legume_grele_fotolia2.jpg

Ceapa, usturoiul si prazul sunt legume care sustin buna functionare a sistemului imunitar si cardiac, dar fibrele alimentare pe care le contin acestea se digera lent. De aceea, parte din persoanele care le  consuma pot avea senzatii de balonare si gaze intestinale, însotite sau nu de dureri abdominale. 

Broccoli, varza si conopida contin substante ce previn aparitia cancerului pulmonar, dar si un anumit tip de glucoza care le face  foarte greu de digerat. Acest lucru presupune si un consum caloric mare în timpul digestiei, de ajutor daca vrei sa slabesti!

Fasolea este considerata o sursa bogata de proteine si fier, benefice în tratarea anemiei. Inconvenientul este disconfortul abdominal care apare dupa consumul ei.

De stiut!
Aceste legume nu trebuie consumate daca suntem stresati, fiindca stresul îngreuneaza si mai tare munca stomacului.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE