Legume la tigaie

Speli legumele. Cureti de coaja cartofii, morcovii si guliile. Cartofii si morcovii ii tai cubulete. Guliile le tai in felii mici, iar prazul  sub forma de rondele. Pui mazarea la dezghetat. Tai costita in cuburi mici.

Cureti ceapa de coaja si o tai foarte subtire. La fel faci si cu usturoiul. Apoi, le pui pe amandoua intr-o tigaie mare, sa se caleasca un pic in ulei fierbinte. Adaugi in tigaie costita pe care o lasi sa se prajeasca putin.

Pui si cubuletele de cartofi, morcovi si gulie si le calesti cam 1 minut, amestecand continuu. Micsorezi focul, adaugi ½ de cana cu apa, acoperi tigaia cu un capac si lasi totul la inabusit circa 10 minute.

Pui prazul si mazarea, condimentezi cu  sare si piper si mai lasi la inabusit inca 3 minute.  Bati ouale unul  cate unul, le torni peste legume si lasi totul sa se lege.  Legumele  la tigaie sunt gata!

Le poti savura atat la micul dejun, cat si ca fel principal la pranz sau cina.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

legume_la_tigaie400.jpg

200 g de praz (doar partea alba)
200 g cartofi
200 g morcovi
200 g gulii
2 catei de usturoi
150 g mazare congelata
150 g costita impanata
4 linguri cu ulei
sare
piper proaspat rasnit
4 oua

Acest preparat de inspiratie olandeza este ideal ca garnitura pentru orice tip de friptura sau de sine statator.
Numar de portii
4
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE