Legumele organice sunt mai putin gustoase decat cele conventionale?

Text
eCuisine
Sursa
Telegraph
Foto
Shutterstock
Legumele organice sunt mai putin gustoase si au mai putini nutrienti decat produsele crescute in mod normal, sustine organizatia Which?, care se ocupa de protectia consumatorului.
rosii.jpg

Multi consumatori au „imbratisat” fructele si legumele organice pentru ca au un gust superior, chiar daca nu rezoneaza intru totul cu argumentul ca folosirea redusa de pesticide este benefica pentru mediu.

Studiul arata ca rosiile crescute in mod conventional sunt mai dulci, au o aroma mai puternica si sunt mai suculente decat rosiile organice. Rosiile au fost gustate de 194 de experti in analiza mancarii. Ei nu putut sa determine cu exactitate daca mananca rosii organice sau obisnuite.

Testele pe broccoli si cartofi au arata ca exista putine diferente intre cele doua tipuri – organic si conventional. Cu toate acestea, analizele au aratat ca broccoli contine un nivel mai mare de antioxidanti comparativ cu versiunea organica. Cartofii crescuti conventional au un nivel mai mare de vitamina C.

Mancarea organica primeste, astfel, o noua lovitura dupa ce un studiu al Autoritatatii de Standarde Alimentare din Marea Britanie a aratat ca nu exista diferente semnificative privind vitaminele si mineralele din alimentele organice si cele standard.

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE