Leurda, planta de sezon care curăţă ficatul şi sângele

Text
Lucia Maxim
Sursa
RomaniaTV.net
Foto
© Johanna Mühlbauer – Fotolia.com
Plantele de sezon ne ajută să ne ajutăm organismul să revină la viaţă, la fel cum se întâmplă cu natura o dată cu venirea primăverii.
fotolia_52332857_subscription_xl.jpg_c_johanna_muhlbauer_-_fotolia.com_.jpg

Pe lângă spanac şi urzicile, leurda este o plantă de sezon care ne ajută organismul să facă faţă exceselor alimentare prin care am trecut în perioada anotimpului friguros.

 

Topul celor mai sănătoase 15 de legume: Află de ce trebuie să mănânci varză Kale şi salata chinezească 

 

Frunzele de leurda au componente asemanatoare cu cele ale usturoiului, predominand sulfura de alil, care imprima gustul si mirosul caracteristic tuturor speciilor din genul Allium. In plus, se mai gasesc carotenoizi, vitaminele A si C, levuloza, ulei eteric complex si saruri minerale de calciu, fier, fosfor, natriu, cupru.

 

Verdeţurile de primăvară care fac minuni cu organismul nostru 

 

Frunzele de leurdă ajută la curăţarea sângelui, a ficatului, stomacului şi intestinelor. Se recomandă consumul acestor frunze în cazul în care suferiţi de boli gastrointestinale, respiratorii sau renale, precum şi de afecţiuni cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

 

Beneficiile spanacului: De ce să-l consumi mai degrabă în stare naturală 

 

Pentru a beneficia de aceste calitati, se recomanda ca, in fiecare primavara, sa se faca o cura de 4 saptamani, cu frunze proaspete (prin uscare, frunzele isi pierd din proprietati).

 

Citeşte şi Dieta miraculoasă cu verdeţuri. Slăbeşti 3 kilograme în 7 zile 

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE