Uncategorized

Lintea, buna pentru anemici

Sursa
Revista Femeia de Azi
Foto
Shutterstock
Lintea, sora mai mica a fasolei, este extrem de gustoasa si spornica.
linte.jpg

Cultivata pentru prima data in India, lintea a ajuns in cele din urma si la noi, adusa de turci si fanarioti, care pregateau din ea o supa minunata. Cand au vazut valahii ca fierbe repede, au adoptat-o imediat.

Pe langa continutul mare de proteine, lintea este foarte bogata in fier, ceea ce o recomanda in dieta anemicilor, a femeilor aflate la menstruatie sau a celor care postesc indelungat.

In patru culori

Pe la noi, se gaseste mai cu seama linte alba, neagra, verde si rosie. Cea deschisa la culoare, cu bobul mic si decorticat fierbe foarte repede.

Cam 10-12 minute de dat in clocot ii sunt indeajuns. Varietatile verde si neagra, cu bobul mai mare, au nevoie de cateva minute in plus pentru a fi gata.

Lintea se lasa la inmuiat peste noapte nu ca sa fiarba mai usor (cum se procedeaza la fasole), ci pentru a fi indepartate substantele care pot cauza indigestie.

Record

Daca este preparata si consumata cu paine integrala sau orez, proteinele pe care le contine rivalizeaza cu cele de origine animala. Lintea bate recordul la continutul de minerale, stimuleaza tranzitul intestinal si este consumatoare de calorii – altfel spus, are atat de putine, incat simpla actiune a mancatului ei necesita arderea mai multor calorii decat contine ea.

VEZI AICI RETETE CU LINTE!

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE