Lipii umplute cu legume

1. Prepară un aluat simplu din făină, un strop de sare și apă caldă cât cuprinde. Frământă până obţii o cocă elastică. Dă-i o formă rotundă și înfășoar-o într-o folie alimentară. Las-o 30 de minute să se odihnească. 

2. Fierbe cartofii cu morcovul și conopida în apă cu sare. Când s-au răcorit, sfărâmă-le cu furculiţa. Curăţă de seminţe și vinișoare ardeii iuţi, feliază-i subţire și încorporează-i în piureul de legume. 

3. Adaugă ghimbirul tăiat cât mai mărunt, câteva frunze de pătrunjel tocate, potrivește gustul de sare și amestecă. 

4. Împarte aluatul în biluţe și întinde-le cât mai subţiri cu ajutorul unui făcăleţ. Așază deasupra foii de aluat câte o lingură cu umplutură de legume și strânge ca un săculeţ. 

5. Presară puţină făină, ca să nu se lipească de mâini, și întinde săculeţul din nou. Încinge o linguriţă cu ulei într-o tigaie cu gura mai largă și coace lipia și pe o parte, și pe cealaltă. 

6. Repetă operaţiunea până termini bilele de aluat. Servește lipiile calde, alături de un sos picant sau chiar de mujdei de usturoi.

 

Salata de rosii cu lipii umplute

Poza principala

lipii_umplute_mici.jpg

200 g făină

2 cartofi

1 morcov

2 buchețele conopidă

1-2 ardei iuti

1 cm ghimbir

sare

pătrunjel

ulei

 

Salată picantă de năut

Lipii indiene special alese pentru un prânz satios de post.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE