Lipsa micului dejun iti poate afecta creierul

Sursa
RTV.NET
Lipsa micului dejun perturba activitatea cerebrala, mai ales dintr-o parte a cortexului orbito-frontal, asociata cu stimulii „placuti” din circuitul recompensei. La persoanele care sar peste masa de dimineata se declanseaza o supra-activare a acestei regiuni a creierului cand persoana da apoi peste alimente bogate in calorii, simtind nevoia sa se arunce pe acest tip de hrana.
mic_dejun.jpg

Citeste si: Micul dejun care te ajuta sa slabesti

Este ceea ce au demonstrat cercetari desfasurate de o echipa de la Imperial College din Londra, care a prezentat rezultatele la un congres de stiinte neurologice. A fost studiat creierul a circa 20 de persoane (adulti tineri cu un indice de masa corporala normal) in diferite situatii (post, mic dejun, injectare de ser fiziologic sau de grelina, „hormonul foamei”), scrie RTV.NET.

Prima observatie este ca lipsa micului dejun duce la o atractie mult mai mare fata de alimentele bogate in calorii. La pranz, voluntarii care nu au mancat dimineata au consumat in medie cu 20% mai multe calorii decat atunci cand au mancat dimineata. Nu senzatia de foame explica totul: ea poate fi potolita al fel de bine consumand mancare slab calorica, dar creierul dicteaza un alt comportament.

Pentru un mic dejun consistent, sanatos si hranitor, se recomand un produs lactat, cereale integrale si un fruct, chiar si sub forma de suc. Putem adauga si putina sunca sau un ou, pentru un sport de proteine.

Afla pe RTV.NET ce alimente pe care le consumam dimineata sunt nocive pentru organismul nostru.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE