Uncategorized

Malvina Cervenschi: Mancarea are alt gust daca pui si putina bucurie

Text
eCuisine
Sursa
eCuisine
Foto
Hepta
Mancarea este ca si o bijuterie pentru Malvina Cervenschi. Desi mananca de cele mai multe ori in oras, cand se gaseste in bucatarie isi pune toata creativitatea la munca.
malvina.jpg

 

Esti in categoria “mananc sa traiesc” sau “traiesc sa mananc”?  

Nu sunt un om al extremelor. Ca atare, mancarea este pentru mine o necessitate, dar si o placere. Mananc de obicei preparate care imi plac, nu ma retin de la o prajitura sau un caffe latte, dar nici nu sunt o gurmanda innascuta.

Cat de des gatesti? Din placere sau de nevoie?

Gatesc in masura in care timpul mi-o permite. Viata mea are un ritm alert, televiziune, atelier, intalniri importante! In weekend, uneori, gatesc si o fac de placere, fiindca, asa cum am mai spus-o, imi place ca din mainile mele sa iasa lucruri bune.

Asa cum creez bijuterii, creez si mici delicii culinare. In general, insa, din cauza faptului ca permanent sunt pe drumuri, iau masa in oras, sau imi cumpar ceva la pachet si mananc in redactie.

Unde ai invatat sa gatesti?

Am invatat sa gatesc in Ardeal, de la bunica mea. Acolo am invatat sa pun muraturi si conserve si  sa prepar dulceturi. Revistele, spre exemplu,  m-au imbiat si ele uneori sa invat sa  gatesc cate ceva, fiindca imaginile extrem de sugestive imi produceau o mare pofta.  Alteori, am gatit fiindca am avut chef sa-mi testez creativitatea si in domeniul culinar, si asociind tot felul de ingrediente si alimente, rezultatul a fost de cele mai multe ori apreciat. 

Care este reteta ta preferata?

Una din retetele mele preferate este vita la wok cu legume si noodles. Este o reteta pe care am invatat-o de la bucatarii restaurantului Gang. Este foarte usor de preparat si este foarte sanatoasa si gustoasa.Se folosesc legume precum: ardei, broccoli, varza rosie si carne de vita. Toate acestea sunt “trase” in wok, iar apoi se adauga sos de soia. Se servesc impreuna cu noodles din orez.

Trebuie sa gustati macar o data din acest preparat si va veti convinge de ce este atat de apreciat.

Preferi sa mananci acasa sau la restaurant?

Asa cum am mai spus. Servesc masa si in oras dar si acasa. Foarte des merg la restaurantul Gang, un restaurant cu specific fusion-asiatic, unde servesc sushi. Este delicios!

Ce bucatarie internationala preferi?

Nu am o bucatarie anume. Imi plac diferite preparate, unele cu specific grecesc, altele asiatic, altele italian etc. Importanta pentru mine nu este zona de unde provine reteta respectiva, ci combinatia de arome si ingrediente care dau savoare preparatului. Refuz insa sa mananc mancare fada, lipsita de culoare si gust.

Care a fost cea mai inedita mancare pe care ai incercat-o si unde?

De obicei nu servesc nimic din ceea ce arata sau miroase ciudat. Cel mai neplacut fel de mancare a fost cel din melci. Nu spun ca a fost inedit fiindca stiam de existenta acestui preparat, dar mi-a displacut gustul. L-am servit intr-una din vacantele mele, intr-o zona unde este foarte apreciat.

De unde obisnuiesti sa iti faci cumparaturile? Piata sau supermarket?

Primavara imi face o deosebita placere sa imi fac cumparaturile din piata. Ma simt ca in filmul The Toscan Sun. Imi place sa aleg legumele pentru salata, sa simt mirosul proaspat si apetisant, sa-mi pot umple cosul cu aceste minunate daruri ale naturii. Iarna insa prefer confortul pe care mi-l ofera supermarketurile. Pietele in anotimpul rece, devin neprimitoare, totul pare inghetat, lipsit de viata si culoare.

Care sunt principalele criterii pe care le ai in vedere cand cumperi alimente?

In primul rand, alimentele pe care le cumpar trebuie sa fie proaspete, sa nu fie foarte procesate fiindca atunci deja si-au pierdut din proprietati si sa arate imbietor. Cred ca ma numar printre cei care isi asigura o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Bineinteles ca nu fac din asta o obsesie, dar in general prefer sa pastrez aceasta directie.

Impartaseste-ne un secret din bucatarie.

Secretul este ca atunci cand gatesti sa pui si un strop de bucurie in asta, putina dragoste si multa atentie, mai ales cand gatesti pentru cineva. Mancarea are un cu totul alt gust, daca macar in timpul in care o prepari i te dedici. Fiecare lucru trebuie sa beneficieze de un timp al sau, chiar daca limitat.

 

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE