Mănânci mai mult de o dată pe săptămână prăjeli? Vezi la ce riscuri te expui

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Persoanele care consumă mâncare prăjită mai mult de o dată pe săptămână se expun de trei ori mai mult riscului de a se îmbolnăvi de un anumit tip de cancer
shutterstock_128208386.jpg

Potrivit unui studiu recent produsele de tip fast-food precum cartofii prăjiţi, puiul prăjit şi gogoşile joacă un rol semnificativ în dezvoltarea unor forme agresive şi periculoase ale acestei boli.

Deşi alte studii au sugerat că o dietă care conţine prăjeli nu poate afecta probabilitatea ca un bărbat să se îmbolnăvească de cancer de prostată, această cercetare este prima care evidenţiază pericolul pe care îl reprezintă mâncarea prăjită, scrie Daily Mail.

Rezultatele publicate în jurnalul The Prostate arată că obiceiul de a lua gustări formate din mâncăruri prăjite mai mult de o dată pe săptămână duce la creşterea riscului de apariţie a cancerului cu o proporţie între 30 şi 37 la sută, comparativ cu situaţiile în care acest tip de mâncare este consumat mai puţin de o dată pe lună.

Riscurile apariţiei cancerului de prostată cresc odată cu vârsta şi sunt legate şi de elementele genetice, bărbaţii peste 50 de ani fiind mai predispuşi spre a dezvolta o tumoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE