De post Retete Uncategorized

Mâncare de urzici cu usturoi (de post)

Bolul cu sănătate! Pregătește și tu pentru întreaga familie.

1.Pune o oală mare cu apă la fiert cu o linguriță cu sare și bicarbonatul. Curăță urzicile de codițe și spală-le în mai multe ape reci.

2.Când apa stă să dea în clocot, pune urzicile și fierbe-le cam 5 minute, apoi pune-le la scurs într-o sită. Oprește apa în care au fiert urzicile.

3.Călește ceapa tocată mărunt în ulei înfierbântat. Când a devenit lucioasă, adaugă urzicile tocate mărunt, usturoiul pisat și puțină apă în care au fiert urzicile. Lasă să dea un clocot împreună.

4.Separat, freacă o lingură cu făină cu câteva linguri cu apă de urzici și toarnă amestecul peste mâncarea de urzici cu usturoi.

5.Potrivește gustul de sare și mai lasă mâncarea de urzici cu usturoi să fiarbă câteva minute, amestecând să nu se prindă de fundul cratiței. Servește cu mămăligă și, după gust, cu hrean ras.

 

Sugestie. Dacă nu postești, servește mâncarea de urzici cu usturoi cu parmezan ras deasupra.

 

Salată cu urzici, ouă și ceapă roșie

Poza principala

mancare_de_urzici_cu_usturoi_fotolia_52005079_subscription_xl.jpgc_dolphy_tv_-_fotolia.com_mica.jpg

4 grămezi de urzici

1 ceapă mare

5-6 căței de usturoi

½  linguriță cu bicarbonat

făină

hrean ras

ulei

sare

 

Clătite cu urzici

Este primăvară și le găsești în orice piață. Pregătește chiar azi mâncare de urzici cu usturoi.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE