De post Retete Uncategorized

Mâncare de năut

1.Lasă năutul la înmuiat de cu seară în apă caldă. A doua zi, pune-l la fiert în apă cu un praf de sare.
 
2.Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă morcovul şi ardeiul tăiate cubuleţe. Lasă să se înăbuşe, apoi stinge cu o cană cu apă şi adaugă năutul aproape fiert.
 
3.După ce a dat într-un clocot, pune roșiile decojite. Amestecă ușor și condimentează cu sare, piper și boia dulce. Dacă a scăzut prea mult, toarnă puţină apă caldă.
 
4.Spre final, armatizează cu usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat.

Poza principala

mancare_de_naut_mica.jpg

150 g năut
1 ceapă
5 căței de usturoi
1 cutie roşii decojite
1 ardei gras
1 morcov
1 legătură de pătrunjel
1 linguriţă cu boia dulce
ulei
sare
piper

Mâncărica de năut este o rețetă ușor de preparat, sățioasă și gustoasă, numaibună pentru zilele de post.
Numar de portii
6
Facebook Comments


iulian.cazacu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

  • Am facut aceasta mancare si este delicioasa. Am primit laude chiar si de la sora mea care nu suporta nautul. Sincera sa fiu am folosit naut la conserva. Concluzia este ca eu o recomand

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE