Uncategorized

Mâncărică de pui în stil african

Senzații tari direct din farfurie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 8

Ingrediente:

  • 500ml supă de pui
  • 340 g unt de arahide
  • 2 cepe, feliate subțire
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri ghimbir, tocat mărunt
  • ½-1 linguriță piper roșu (opțional)
  • 3 lingurițe coriandru măcinat
  • 3 lingurite de chimen măcinat
  • 1-2 ardei iuți, tocați și fără semințe
  • 2 frunze de dafin
  • 400 g roșii la conservă
  • 2 casolete de pui X 800 g
  • 3 cartofi dulci, tăiat în bucăți
  • 2 ardei roșii, fără semințe, tăiat în bucăți
  • 1 mână coriandru, tocat
  • felii limetă pentru a servi (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Se toarnă supa fierbinte peste untul de arahide și se amestecă până la dizolvare.
  2. Se încălzește o tigaie  mare și se prăjește ceapa în ulei timp de 5 minute până începe să se înmoaie.
  3. Se adaugă ghimbirul, piperul, ½ linguriță piper negru, coriandru, chimen, ardeiul iute și frunzele de dafin, apoi se fierbe, amestecând continuu, timp de 2 min.
  4. Încorporați roșiile și stocul de arahide, apoi se adaugă bucățile de pui.
  5. Puneți un capac pe tigaie și  fierbeți timp de 30 minute, amestecând frecvent pentru a vă asigura că untul de arahide nu se lipește la baza vasului.
  6. Se adaugă cartofii dulci, ardeiul roșu și coriandru tocat, apoi se fierbe timp de 30 de minute.
  7. Se servește stropit cu coriandru, orez fiert și felii de limetă.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE