Marinata iute pentru ciorbe

Ardeii iuti rosii se spala, se curata de cozi si se taie rondele. Separat, se fac aceleasi operatiuni si pentru ardeii bulgaresti. Lamaile se spala foarte bine si se taie feliute (si sferturi, daca borcanele sunt mici).

Se asaza ardeii iuti pana la jumatatea borcanelor, apoi se pune un strat de lamai si se adauga ardeii bulgaresti pana se umplu borcanele. Deasupra se mai pun 1-2 feliute de lamaie si cateva boabe de piper.

Borcanele se asaza pe o suprafata de metal, pentru a nu plesni cand se adauga otetul. Se fierb 5 minute otetul cu apa si conservantul iute, apoi se toarna compozitia fierbinte in borcane.

Se sigilieaza borcanele si se pastreaza la intuneric si racoare.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

shutterstock_18836314_mica.jpg

500 g ardei iuti rosii 
500 g ardei bulgaresti 
6-8 lamai  
300 ml otet 9°  
500 ml apa  
piper boabe 
1/2 plic conservant iute

Marinata se foloseste in special iarna, pentru condimentarea saramurelor de peste si a ciorbelor.
Numar de portii
4-6 borcane
Facebook Comments



PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE