Uncategorized

Marmelada de coacaze si grapefruit roz

Puneti doua farfuriute in congelator.

Spalati grapefruit-ul si lamaia. Taiati-le in jumatate, apoi in sferturi, apoi cubulete, indepartand pielitele albe si samburii. Puneti samburii intr-un petic de tifon si legati-l.

Umpleti o cratita cu un litru de apa si puneti la fiert citricele, coacazele si samburii legati. Fierbeti la foc mic pentru o ora sau pana cand pielitele se inmoaie, se desprind de pulpa de fruct si se topesc.

Luati cratita de pe foc, scoateti saculetul cu samburi si puneti zaharul, amestecand rapid pana ce acesta se dizolva.

Readuceti la fierbere si dati un clocot. Cand credeti ca s-a legat marmelada, opriti focul. Puneti o lingura de marmelada pe farfuria de la congelator. Lasati-l pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.

Cand sunteti siguri ca este gata, opriti focul si indepartati eventualele arsuri. Puneti marmelada in borcanele sterilizate si inchideti bine capacul. Lasati-le sa se raceasca, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.

Poza principala

rexfeatures_508549e_mica.jpg

2 grapefruit roz
1 lamaie
250 g coacaze
2 kg zahar

O marmelada inedita si delicioasa, perfecta pentru un mic dejun copios.
Numar de portii
3 litri
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE