Marmelada de grapefruit roz si ghimbir

1. Taiati fiecare grapefruit in 6, iar lamaile in sferturi. Taiati-le fin cu un cutit sau tocati-le cu robotul de bucatarie.  Pastrati samburii. Ar trebui sa va rezulte 2 litri de suc de grapefruit si lamaie cu pulpa de fruct.

2. Puneti fructele si sucul intr-o oala si turnati pe deasupra 2 litri de apa. Puneti feliutele de ghimbir, apoi samburii de fructe infasurati intr-o bucatica de tifon legata bine. Fierbeti la foc mic pentru 2 ore sau pana cand fructele sunt moi, iar marmelada de grapefruit a scazut.

3. Scoateti samburii si ghimbirul si aruncati-le. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva. Puneti o farfuriuta la congelator.

4. Dati focul mai mare si fierbeti pentru 15-20 de minute sau pana cand credeti ca este gata. Scoateti farfuriuta de la congelator si puneti o lingura de marmelada pe ea. Lasati-o pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.

5. Luati de pe foc. Lasati marmelada de grapefruit roz si ghimbir sa se aseze pentru 30 de minute, asa incat fructele sa nu se ridice la suprafata in borcane. Indeparati eventualele arsuri.

6. Puneti marmelada de grapefruit in borcanele sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine. Lasati-le sa se raceasca complet, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.

Broccoli cu glazura de marmelada

Rulada cu marmelada

Poza principala

rexfeatures_1122624i_mica.jpg

3 grapefruit roz, spalati bine
2 lamai, spalate bine
60 g radacina ghimbir, curatata si tocata
2 kg zahar tos

O reteta mai speciala pentru un mic dejun dulce-acrisor.
Numar de portii
8-10 borcane/ 3 litri
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE