Uncategorized

Marmelada de portocale si ananas

1. Taiati capetele portocalelor si lamailor si aruncati-le. Taiati apoi citricele feliute mici si subtiri. Pastrati samburii.

2. Legati samburii intr-un saculet de tifon.

3. Taiati coaja ananasului.

4. Taiati ananasul cubulete si aruncati cotorul.

5. Umpleti o cratita cu un litru de apa si adaugati portocalele, lamaia, ananasul si saculetul cu samburi. Aduceti la fierbere si fierbeti pentru 30-40 de minute, pana cand fructele sunt moi, iar coaja se desprinde usor.

6. Scoateti saculetul cu samburi si stoarceti lichidul ramas in el.

7. Puneti doua farfuriute la congelator. Opriti focul, puneti zaharul si amestecati bine pana ce acesta se dizolva. Aduceti din nou la fierbere si fierbeti pentru 4 minute.

8. Cand credeti ca s-a legat marmelada, opriti focul. Puneti o lingura de marmelada pe farfuria de la congelator. Lasati-o pentru cateva minute sa vedeti daca incepe sa se aseze. Puneti degetul peste compozitie: daca si-a format o pojghita fina, atunci este gata, daca nu, atunci readuceti la fierbere pentru inca 2 minute. Testati de fiecare data si continuati fierberea, daca este cazul.

9. Folositi o strecuratoare pentru a indeparta eventualele arsuri de la suprafata marmeladei, apoi lasati sa se raceasca pentru 10-15 minute.

10. Puneti marmelada in borcanele sterilizate, umplandu-le cat de mult puteti. Sigilati-le bine. Lasati-le sa se raceasca complet, apoi depozitati-le intr-un loc intunecat si racoros.

Poza principala

rexfeatures_442214b_mica.jpg

3 portocale dulci
1 lamaie
1 ananas mediu
1 kg zahar

Inlocuiti clasica dulceata de portocale cu aceasta marmelada delicioasa de portocale cu ananas.
Numar de portii
1.5 kg
Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE