Martisorul aduce scumpiri: Creste pretul la carne, paine, dar si la prajituri

Sursa
Rtv.net
Foto
Shutterstock
Martisorul vine cu scumpiri pentru romani. De la 1 Martie se majoreaza, din nou, pretul alimentelor, iar cheltuielile lunare cu mancarea cresc cu 100 de lei pe luna. Printre produsele care se scumpesc sunt carnea, painea, dar si prajiturile.
prajituri.jpg

Potrivit RTV.net, motivele scumpirilor ar fi costurile tot mai mari ale materiilor prime si cheltuielile cu utilitatile. Astfel, de la 1 Martie, carnea si painea se vor scumpi cu 10%, iar prajiturile cu 5%.

Potrivit Rozei Victoria, directorul economic al lantului de cofetarii Ana Pan, pretul prajiturilor din patiserie se va majora ca urmare a scumpirii oualor, informeaza Mediafax. ”Oul este un produs de baza in cofetarie si patiserie si orice majorare importanta a pretului acestuia conduce la scumpirea prajiturilor”, a declarat aceasta.

Anul 2012 a inceput deja cu mai multe scumpiri: pretul fainii a crescut cu 3%, cel al pastelor cu 15%, al cartofilor cu 20%, iar cea mai mare scumpire s-a inregistrat la oua, al caror pret a ajuns cu 36% mai mare.

Potrivit unei analize Antena3, Romania se situeaza pe locul al patrulea din UE la scumpirea alimentelor. La polul opus se afla Irlanda, unde alimentele s-au ieftinit cu peste opt procente.

Facebook Comments

Admin

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE