
Potrivit RTV.net, motivele scumpirilor ar fi costurile tot mai mari ale materiilor prime si cheltuielile cu utilitatile. Astfel, de la 1 Martie, carnea si painea se vor scumpi cu 10%, iar prajiturile cu 5%.
Potrivit Rozei Victoria, directorul economic al lantului de cofetarii Ana Pan, pretul prajiturilor din patiserie se va majora ca urmare a scumpirii oualor, informeaza Mediafax. ”Oul este un produs de baza in cofetarie si patiserie si orice majorare importanta a pretului acestuia conduce la scumpirea prajiturilor”, a declarat aceasta.
Anul 2012 a inceput deja cu mai multe scumpiri: pretul fainii a crescut cu 3%, cel al pastelor cu 15%, al cartofilor cu 20%, iar cea mai mare scumpire s-a inregistrat la oua, al caror pret a ajuns cu 36% mai mare.
Potrivit unei analize Antena3, Romania se situeaza pe locul al patrulea din UE la scumpirea alimentelor. La polul opus se afla Irlanda, unde alimentele s-au ieftinit cu peste opt procente.
Adauga comentariu