Mazagran

In centrul Bucurestiului, in zona Piatei Romane, mai exact intre Piata Romana si Piata Amzei, pe str.Biserica Amzei la nr.30, in apropiere de Ambasada Frantei, o cladire veche din secolul XIX adaposteste Mazagran House, care include restaurant cu terasa si minihotel. In momentul de fata in casa veti regasi o atmosfera ce aduce aminte de Bucurestiul de altadata.

Casa a fost construita la sfarsitul secolului al XIX lea de catre familia Catargi; de arhitectura ocupandu-se un architect francez, iar decoratiunile interioare si exterioare au fost realizate de o echipa de muncitori si artisti francezi si italieni. Casa a fost cumparata si renovata la 1911 de catre familia Dr. D.A. Popovici – unul din doctorii casei regale. Ulterior, in perioada comunista, casa a fost nationalizata si pana in 1997 in ea au functionat diferite institutii publice cum ar fi Notariatul de Stat al Municipiului Bucuresti. Restaurata si consolidata incepand cu anul 2004, lucrarile s-au finalizat in 2006. Astfel, Bucurestiul protipendadei de altadata a fost reconstruit nu prin ilustratii si texte, ci prin Mazagran House, deschisa intr-una din putinele case cu istorie, supravietuitoare a perioadei comuniste si postdecembriste.

De cum intri, poti avea sentimentul unei calatorii in timp, te trezesti personaj al unei istorii care se desfasoara dupa draperii grele, printre gramofoane si scrinuri. Intr-un asemenea loc ti se trezesc amintiri legate de istoria vietii bucurestene cu doua secole in urma, dar in acelasi timp beneficiezi de tot confortul lumii moderne. Va asteptam la Mazagran pentru a descoperi latura europeana a Bucurestiului!

Poza principala

mazagran.jpg

Adresa
Strada Biserica Amzei, nr. 30, sector 1
Telefon
021.311.61.80
Website
www.mazagran.ro
Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE