melanzane alla parmigiana

Punem la praji,t in uleiul de masline nu foarte incins usturoiul si-l lasam sa se prajeasca pana se aureste apoi il dam deoparte,adaugam sosul de rosii si lasam sa fiarba pana la primul clocot la foc mare iar dupa accea cca 15′ la foc mic.Odata preparat se adauga foile de busuioc si se pune deoparte.Trecem la prepararea vinetelor,se taie fiecare vanata in parte in felii de 1 cm grosime si se pun la prajit intr-o tigaie destul de incapatoare in care am incins deja uleiul de porumb sau soia,sunt prajite cand capata o culoare aurie.De preferat le lasam la scurs pe un sevet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces.Apoi luam mozzarella si o taiem cubulete,o stoarcem bine si o putem in asteptare impreuna cu restul ingredientelor.Intr-un vas termorezistent putem un polonic de sos de rosii si incepem asezarea primului strat de vinete apoi alternam,sos de rosii,mozzarella putin parmezan si continuand pana la ultimul strat de vinete peste care adaugam sos de rosii si presaram 1 lingura de parmezan.Dam la cuptorul incins la 180° pentru 30′.Rezultatul va fi sigur la inaltimea asteptarilor!
pt 4 persoane
1kg vinete
800g suc de rosii
100g parmezan ras
250g mozzarella
2 linguri de ulei de masline
10 frunze de busuioc
sare
ulei de porumb sau soia pt prajire
2 catei de usturoi

800g suc de rosii

o casatorie perfecta :vinete si sos de rosii cu un val de parmezan,reteta made in italy,mai precis Emiglia-Romagna.
Numar de portii
4
Calorii
150
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE