Melci cu ciocolată și mac

1.Freacă margarina cu trei linguri cu făină. Împarte compoziţia în trei. Frământă restul de făină cu uleiul, oţetul, apa şi sarea. Lasă compoziţia să se odihnească. 

2.Întinde o foaie pătrată şi unge-o cu una dintre cele trei părţi de margarină. Împătureşte-o şi las-o la rece 30 de minute. Repetă operaţia cu celelalte părţi de margarină. 

3.Pune pe foc apa cu zahărul și macul. Las-o să dea în câteva clocote. 

4.După ce s-a răcorit, încorporează ciocolata topită. Întinde din aluat o foaie mai grosuță. 

5.Pune umplutura și rulează. Taie acesti melci cu ciocolata si mac în felii de 1-2 cm și așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6.Lasă melcii cu ciocolata la cuptor, la foc moderat, 35 de minute.

 

Prăjitură de post cu mere

Poza principala

melci_mici.jpg

200 g ciocolată neagră (de post)

100 g seminţe de mac

50 ml apă

50 g zahăr

 

Pentru aluat:

1 pachet margarină

11 linguri cu făină

3 linguri cu ulei

1 lingură cu oțet

1 ceşcuţă cu apă

1/2 linguriță cu sare

 

Cozonac de post cu mac

Chiar daca sunt de post, melcii cu ciocolata si mac sunt pofticiosi si îți înveselesc ziua de la prima ora a diminetii.
Numar de portii
10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE