Melci picanţi

1.Într-un castron, cerne făina cu un praf de sare. Fă în mijloc o gropiţă și toarnă apa. Frământă bine toate aceste ingrediente, apoi întinde din aluat o foaie mai grosuţă.
 
2.Unge foaia de aluat cu margarina frecată și împacheteaz- o ca pe un portofel. Lasă-l la rece minimum 30 de minute.
 
3.Între timp, încinge uleiul. Adaugă pasta de tomate dizolvată într-o ceșcuţă cu apă rece. După ce a dat în câteva clocote, aromatizează cu usturoiul zdrobit, boia, rozmarin și mărar tocat fin.
 
4.Întinde aluatul și unge-l cu pasta de sos picant. Rulează și taie felii groase de cel puţin 2 cm. Așază-le într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Coacele aproximativ 40-45 de minute.

Poza principala

melci_picanti_mica.jpg

    5 linguri cu pastă de tomate
    1 lingură ulei de măsline
    6 căței de usturoi
    1 crenguţă de rozmarin
    2 fire de mărar
    1 linguriță cu boia iute
Pentru aluat
    250 margarină
    500 g făină
    300 ml apă
    sare

Puțin mai laborios de preparat, dar cu un gust pe măsură, melcii picanți te vor încânta.
Numar de portii
6
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE