Mere coapte cu nucă și caramel

1.Spală merele și taie-le un capac. Scobește-le cu atenție și stropește interiorul cu zeamă de lămâie.

2.Adaugă o linguriță cu miere în fiecare măr și umple cu nucă zdrobită, stafide și scorțișoară după gust.

3.Dă la cuptor 20-25 de minute sau până se înmoaie merele.

4.Între timp, pentru sos, pune într-o tigaie zahărul și când începe să se caramelizeze adaugă smântâna și amestecă bine. Pune apoi untul și amestecă bine până obții un sos fin și cremos.

5.Scoate din cuptor și servește mere coapte cu nucă și caramel deasupra. 

 

Sugestie.Dacă dieta permite, adaugă langa aceste mere coapte cu nuca și o cupă de înghețată de vanilie.  

 

Plăcintă de post cu mere si nucă

Poza principala

mere_coapte_mica.jpg

4 mere

100 g nucă

4 lingurițe cu miere

zeama de la o lămâie

stafide aurii

scorțișoară

 

Pentru caramel

100 g zahăr alb sau brun

100 ml smântână pentru frișcă

50 g unt

 

Chec cu mere și fructe uscate

Desertul preferat ai iernii: mere coapte cu nucă și caramel.
Numar de portii
2
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE