Mere

O vorba spune ca un mar pe zi tine doctorul departe si nu este deloc un basm. Atat miezul, cat si coaja contin vitamine, minerale, enzime, fibre alimentare si alte substante cu efect antioxidant. Este bine sa consumi merele proaspete sau cat mai putin preparate, bine spalate si, de preferat, cu tot cu coaja.

Fiind foarte bogate in fibre si antioxidanti, merele ajuta la scaderea nivelului colesterolului rau (LDL) si al trigliceridelor si la cresterea colesterolului bun (HDL). Cele rosii si soiul Fuji au cel mai bun efect asupra colesterolului.

Consumul regulat de mere ajuta la buna functionare a aparatului respirator, reducand riscul aparitiei bolilor respiratorii.

Coaja merelor contine substante care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase la colon si san. Iata un motiv foarte important de a nu curata coaja acestui fruct! Medicii nutritionisti spun ca merele ionatane si soiul Golden sunt un bun stimulator pentru memorie.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE