Uncategorized

Merluciu prajit cu sos cremos de arpagic

1. Puneti vinul (sau sucul), apa si ceapa verde intr-o cratita si asezonati.

2. Aduceti compozitia la punctul de fierbere, dupa care reduceti temperatura pana ce a mai ramas pe fundul oalei doar un strat fin de lichid.

3. Tineti cratita pe foc la o temperatura joasa sau transferati lichidul si ceapa intr-un bol incalzit. In compozitie, amestecti pe rand cate un cubulet de unt pana cand totul pare a semana cu o crema mai densa. Adaugati sucul de lamaie dupa gust, amestecati arpagicul si tineti amestecul la cald.

4. Serviti pestele cu mazare si cu sos din belsug.

Poza principala

h_01047186mica.jpg

500 g merluciu
PENTRU SOS:
120 ml vin alb sau suc acru (din fructe crude)
120 ml apa
8 cepe verzi, taiate
sare de mare si piper alb
240 g unt nesarat, taiat in cubulete si congelat
suc de lamaie
60 g arpagic, bine tocat
A SE SERVI CU MAZARE

Inainte de a folosi peste in aceasta reteta, ungeti-l cu unt si coaceti-l la cuptor timp de 15 minute (reteta de baza).
Numar de portii
4
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE