Uncategorized

Mici secrete sa te descurci mai bine in bucatarie

Foto
Shutterstock
Nu stii daca ouale din frigider mai sunt proaspete? Ti-a ramas vin in pahare si n-ai vrea sa-l arunci? Ti-am pregatit noi cateva sfaturi utile care te scot din incurcatura!
oua.jpg

Fa o mica gaura cu acul in ou inainte de a-l pune la fiert pentru a fi mai usor de curatat ulterior

Daca aluatul se lipeste de facalet, tine-l in congelator cateva minute

Baga oul in apa rece cu sare pentru a verifica daca este proaspat. Daca se scufunda e proaspat, daca se ridica la suprafata este vechi.

Dupa ce fierbi taitei, inlocuieste apa in care au fiert cu apa rece pentru a-i separa

Adauga cateva picaturi de suc de lamaie in apa inainte de a fierbe orezul pentru ca acesta sa fie mai alb

Adauga o picatura de ulei de rapita in orez la fiert pentru a separa boabele

Daca ai scapat prea multa sare in mancare in timp ce inca mai fierbe, pune un cartof decojit. Acesta va absorbi sarea in exces.

Nu arunca vinul ramas. Congeleaza-l in cuburi si foloseste-l la mancaruri si sosuri.

Nu folosi castroane de metal pentru prepararea salatei. Foloseste castroane de lemn sau de sticla.

Cand tai un ou fiert tare, uda cutitul cu apa rece inainte.

Nu incalzi niciodata sosul de pesto – busuiocul se va innegri si va fi amarui.

Unge cu unt partea taiata a branzei ca sa nu se usuce si sa se intareasca.

 

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE