Uncategorized

Miel a la grec

1.Fasonează pulpa, tăind-o frumos, să obţii o bucată subţire şi mai mare. Sărează, piperează, presară ierburiile. 

2.Rulează și leagă cu sfoară alimentară.  Aşază ruloul într-o tavă ceramică, pe bucăţi de unt (100 g) şi dă la cuptor, la foc iute mai întâi, cam zece minute, apoi la foc potrivit.

3.Din când în când, mai toarnă câte o picătură de apă în tavă şi unge carnea cu sosul lăsat. Între timp, amestecă iaurtul cu ouăle, făina şi jumătate de linguriţă cu sare.

4.Pune într-o tavă (tot ceramică),  adaugă untul rămas şi rulada de miel căreia i-ai scos în prealabil sfoara. Dă din nou la cutor, cam 25 de minute, la foc potrivit.

5.Serveşte felii, cu garnitură de omletă de iaurt, fâşii de ardei gras şi măsline.

Truc
Ca să fie mai  puţin mirositor, ţine carnea de miel o oră în lapte.

foto: Photoland/Photocuisine

 

Pulpa de miel marinata

Poza principala

miel_ala_grec_mica.jpg

800 g pulpă de miel fără os
1 lingură cimbru verde tocat
1 lingură cu salvie tocată
150 g unt
600 g iaurt gras
4 ouă
4 linguri cu făină
sare
piper măcinat
ardei gras
măsline

Terină de miel cu dovlecei

O reţetă cât se poate de nimerită pentru masa de Paşte.
Numar de portii
4
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE