Uncategorized

Mielul, usor de digerat

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Rex Features
O carne controversata, mielul are si destule calitati. Mai ales daca-l prepari si il servesti cum se cuvine.
miel2.jpg

Porcul de Craciun si mielul de Paste sunt nelipsite de pe mesele traditionale romanesti. Chiar si cei care nu sunt fani ai carnii de miel o consuma din belsug in acest sezon, fie sub forma de friptura, fie ca ingredient in diverse preparate. Dupa un post indelungat, ai mai multa grija inainte de ospat!

De ce sa te pazesti

Mielul este o carne rosie cu un continut considerabil de grasimi saturate. Consumata des, creste riscul de guta sau probleme ale inimii, ingreuneaza digestia si dauneaza pancreasului. Persoanele care au astfel de afectiuni trebuie s-o evite pe cat posibil, la fel – cele trecute de 50 de ani.

Cum s-o servesti

Carnea de miel pregatita la gratar sau la cuptor este cea mai sanatoasa. Un secret al gustului bun, dar si al digestiei usoare sunt condimentele. Pune carnea la marinat pentru cateva ore intr-un amestec de cimbru, menta, foi de dafin, rozmarin, piper si usturoi, putin ulei de masline si suc de lamaie.

CLICK AICI PENTRU RETETE CU MIEL!

Consuma carnea de miel alaturi de un pahar cu vin rosu – o combinatie de ajutor sistemului digestiv.

CLICK AICI PENTRU SOSUL PERFECT PENTRU CARNEA DE MIEL!

Alege bine!

Daca vrei sa cumperi un miel intreg, nu alege unul mai mic de 12 kg, chiar daca pretul si cantitatea te-ar avantaja. Greutatea este un indiciu asupra varstei animalului care, cu cat este mai mic, are o carne mai greu de digerat si mai daunatoare organismului.

Foloseste numai carne slaba! Aceasta este sanatoasa si chiar indicata in dieta, datorita continutului scazut de calorii, dar bogat in substante nutritive precum zincul sau vitaminele B!

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE