Uncategorized

Miere plus scorţişoară = combinație medicinală

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Iată o combinaţie cunoscută în medicina orientală de mii de ani, absolut senzaţională, capabilă să trateze omul din cap până-n picioare!
miere_si_scorti.jpg

Scorţişoara creşte capacitatea organismului de a asimila vitamina C, fier, magneziu şi vitamina K. De asemenea, este un eficient anticoagulant şi un foarte bun hipoglicemic. În plus, îmbunătăţeşte activitatea sistemului digestiv.

Forţa de vindecare a mierii constă în marea concentraţie de zahăr existentă. Aceasta face ca apa din preajma agenţilor patogeni periculoşi (microbii) să fie eliminată rapid, împiedicând înmulţirea lor. Un rol important îl are una din enzimele prezente în miere (oxidul de glucoză), care în timpul unor reacţii chimice complicate produce, în cantităţi mici, peroxid de hidrogen cu efect de distrugere a microbilor, de dezinfectant. În plus, mierea este un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor.

Combinaţia dintre ele rezolvă însă mult mai multe probleme. Iar medicina orientală o foloseşte de mii de ani, tocmai pentru calităţile minunate îngemănate. Cele mai importante ar fi:

 

Întărirea sistemului imunitar. Scortişoara pudră protejează organismul împotriva bacteriilor şi atacurilor virale. Iar mierea este o bombă de vitamine şi fier. Amestecând miere cu scorţişoară, până obţii o pastă, şi luând cu regularitate câte o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol, îţi vei întări cu siguranţă sistemul imunitar. Tratamentul este eficace împotriva tusei cronice, răcelii şi gripei, şi eliberează sinusurile. În plus, mierea combinată cu scorţişoară este un foarte bun remediu pentru durerile de stomac şi problemele sistemului digestiv. Secretul este ca ambele să fie amestecate în cantităţi egale.

 

Tratarea bolilor articulare. Pentru tratamentul artritei, amestecă o parte de miere şi două părţi de apă călduţă cu o linguriţă mică de praf de scorţişoară şi cu pasta obţinută masează zona dureroasă. În cele mai multe cazuri, durerea este alinată în cel mult 15 minute. Împotriva durerilor articulare, o cură de o săptămână cu o lingură de miere amestecată cu linguriţă de scorţişoară (luată dimineaţa, pe stomacul gol) va face adevărate minuni.

 

Colesterolul şi bolile cardiovasculare. Pe de o parte, combinaţia de miere şi scorţişoară îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi întăreşte ritmul cardiac. Pe de alta, reduce nivelul colesterolului din sânge, ceea ce ne fereşte de bolile de inimă. Soluţia cea mai eficace pentru scăderea colesterolului este ceaiul de muşeţel în care ai dizolvat (când e călduţ, nu fierbinte) două linguri cu miere şi trei linguriţe cu scorţişoară. Se consumă de trei ori pe zi, timp de două săptămâni.

 

Slăbeşte cu miere şi scorţişoară… şi fără eforturi prea mari în privinţa alimentaţiei! Ţi se cere doar să nu exagerezi.

Amestecă o linguriţă cu miere şi o jumătate de  linguriţă cu scorţişoară într-un recipient. Toarnă deasupra o cană cu apă. Amestecă din nou, bine de tot, să se omogenizeze. Jumătate din cantitate se bea dimineaţa, iar cealaltă, seara, înainte de culcare.

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE