Mini surprize cu pui si cascaval

Mod de preparare

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul. Peste se adauga inca o foaie de aluat, iar marginile se unesc folosindu-ne de putina apa. Marginile trebuie sa fie bine prinse, ca sa nu se rupa.

Dupa ce s-a procesat la fel cu toate bucatile de aluat, respectiv 3 mini suprize cu pui (acesta se condimenteaza inainte de prajirea proriu-zisa a pachetelelor) si cascaval, se pune 1-2 lingurite cu ulei vegetal intr-o tigaie, apoi se lasa se incinga. Dupa ce s-a incalzit uleiul, se adauga cate un pachet in tigaie. Nu se lasa mult pe focul mare, circa 2-3 minute pentru fiecare pachetel, timp in care se schimba de pe-o parte pe alta.

La final, cand s-a procedat la fel cu toate mini suprizele cu pui si cascaval, se pune un servet curat pe o farfurie, apoi, scurgandu-se bine, se asaza pachetelele cu pui si cascaval. Servetul va absorbi grasimea, daca este.

Se poate servi ca si mini aperitiv, alaturi de o salata de verde.

Ingrediente: 6 bucati de aluat (facut in casa, din alimente naturale, inclusiv faina integrala, lasat sa creasca, aluatul nu trebuie sa fie prea subtire, insa nici foarte gros), putina sare, boia iute, 50 de grame de pui (fara piele, fara os, fara grasimea vizibila, bine spalat, fiert si taiat in bucati mici, dupa ce s-a racit), 50 de grame de cascaval(taiat in bucati mici de tot sau, daca vreti sa obtineti mini suprizele mai repede, cascavalul topindu-se mai repede, dati cascavalul pe razatoare, obtinand astfel de fulgi de cascaval).
Numar de portii
1
Calorii
Facebook Comments

SanatateAcasa

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE