Miniclătite cu parmezan și creveți

1. Amestecă într-un castron făina cu praful de copt. Încorporează treptat ouăle, laptele și uleiul. Presară un vîrf de cuțit de sare, puțin piper și ¾ din cantiatea de parmezan. Acoperă vasul și lasă să stea cel puțin o oră.

 

2. Spală și curăță dovlecelul de coajă și taie-l julien. Scurge creveții. Pune o tigaie pe foc și unge-o cu un strop de ulei. Când s-a înfierbântat, pune din loc în loc o lingură cu aluat, la distanță unele de altele. 

 

3. Pune imediat deasupra câte un crevete, un vârf de cuțit de dovlecel, o linguriță cu sos și presară deasupra boia (iute sau dulce, după gust). Când s-au copt, ia-le cu o spatulă și așază-le pe un platou. Servește-le imediat cu restul de parmezan presărat deasupra.

 

Clatite americane cu scortisoara si banane

Poza principala

clatite_cu_parmezan_mica.jpg

225 g făină

1 linguriță (de cafea) cu praf de copt

3 ouă

300 ml lapte

3 linguri cu ulei de măsline + ulei pentru copt

80 g parmezan

1 dovlecel mic

1 borcan mic cu creveți în apă

sos tomat

boia

piper

sare

 

Miniclatite cu macrou afumat

Fine și delicate, miniclătitele cu parmezan îi vor impresiona pe cei dragi.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE