Uncategorized

Mirosurile care-ţi fac poftă de mâncare

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Aromele sunt cele mai bune “unelte” pentru reglarea apetitului. Există unele care ţi-l taie şi altele care ţi-l sporesc. Acum ţi le vom prezenta pe cele din urmă.
cuisoare.jpg

Lipsa poftei de mâncare poate fi o mană cerească atunci când eşti la dietă, dar dacă te confrunţi cu ea pe termen (prea) lung, ajungi să nu te mai alimentezi cum trebuie şi să nu mai asiguri organismului nutrienţii de care are nevoie.

 

De ce nu ţi-e foame

De obicei, lipsa poftei de mâncare înseamnă, de fapt, o constantă stare de greaţă, care nu dispare, deşi a trecut ora de masă, senzaţia de stomac plin (ca şi cum ai fi satulă, chiar dacă n-ai mai mâncat de multe ore) sau “strâns” – impresia de nod în stomac. Dacă se dovedeşte că toate aceste manifestări nu au drept cauze anumite afecţiuni care se cer depistate şi tratate, precum infecţiile, constipaţia, hepatita ori prezenţa unor tumori, ci apar pe fond de stres, de exemplu, putem acţiona pentru stimularea apetitului prin aromaterapie.

 

Cuişoarele taie greaţa

În lampa specială pentru aromaterapie pune 4-5 picături de ulei volatil de cuişoare –  alungă pe dată colicii, stările de indigestie şi creşte pofta de mâncare. Dacă ai în casă doar condimentul ca atare, deschide recipientul în care-l ţii şi bucură-te de aroma intensă, pătrunzătoare, care te va conduce direct la frigider.

 

Omuleti de turta dulce

 

Tarhonul calmează spasmele intestinale

Uleiul esenţial de tarhon stimulează în mod natural apetitul alimentar datorită proprietăţilor sale antispastice şi de calmare a musculaturii netede din structura organelor interne. Foloseşte-l pentru aromaterapie sau administrează-ţi intern capsule de ulei de la plafar (o capsulă de trei ori pe zi, timp de trei zile)

 

Pui cremos cu tarhon

 

Alte uleiuri esenţiale ce sporesc apetitul

În funcţie de motivul pentru care nu ţi-e foame, alege uleiul esenţial potrivit:

-Dacă ţi-e greaţă, pe lângă uleiul de cuişoare, cele de mentă şi de ghimbir fac minuni. Inhalează-le cu 30 de minute înaintea orei de masă.

-Dacă treci printr-o depresie, uleiurile de bargamotă şi ylang-ylang vor rezolva problema apetitului şi-ţi vor oferi şi o stare psihică mai bună.

-Dacă te simţi lipsită de vlagă, mizează pe uleiurile de citrice (portocale, lămâi, lime), cu efect revigorant, energizant. Odată scăpată de moleşeala, ţi se va face şi foame.

 

5 plante pentru o digestie usoara

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE