Miscarea pentru o alimentatie sanatoasa ia amploare in SUA

Text
eCuisine
Sursa
Huffington Post
Foto
Shutterstock
Sodexo, principalul furnizor de servicii alimentare din lume, cu peste 10 milioane de clienti zilnic, preia initiativa “Meatless Monday” in Statele Unite, o miscare de promovare a alimentatiei sanatoase care are ca scop eliminarea preparatelor din carne o zi pe saptamana.
guacamole.jpg

Ideea de renuntare la carne de dragul mediului si sanatatii o zi pe saptamana a pornit in urma cu doi ani de la blogerul american Kim O’Donnel, specialista in arta culinara. In prezent, miscarea de a-i incuraja pe oamenii din toata lumea sa manace sanatos ia amploare in Statele Unite prin angajamentul pe care Sodexo si l-a luat de a promova miscarea.

Corporatia va promova preparate pe baza de legume in cele peste 900 de spitale unde furnizeaza mancare. Corporatiile cliente, peste 2.000 la numar, si cele 175 de agentii guvernamentale vor prelua si ele initiativa. In toamna, cele 650 de campusuri, aproape 500 scoli de stat si 150 de scoli private vor, implementa, la randul lor “Meatless Monday”.

“Aceasta initiativa se potriveste foarte bine cu programul nostru Better Tomorrow Plan, care vizeaza promovarea sanatatii, protejarii mediului si sprijinirii comunitatilor locale” spune Nitu Gupta, vicepresedinte in cadrul Sodexo. “’Lunea fara carne’ este un lucru simplu pe care il putem face cu totii in fata multor provocari. Schimbari mici in comportamentul nostru pot avea un efect profund”, mai spune acesta.

Un alt nume mare de pe piata alimentelor din Statele Unite ia masuri graduale pentru o alimentatie mai sanatoasa. Corporatia Walmart, care are numeroase puncte comerciale in SUA, a anuntat ca va reduce sodiul cu un sfert, va reduce zaharul din unele produse proprii si va micsora pretul la fructe si legume. 

Desi initiativele de incurajare a populatiei sa manance sanatos sunt tot mai vizibile, datele Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA arata ca 68% dintre americani sunt supraponderali, jumatate dintre acestia fiind obezi, si o treime dintre copiii americani sunt obezi.

Problema obezitatii si mancarii nesanatoase nu este specific americana, in Europa jumatate dintre locuitori sunt, de asemenea, supraponderali sau obezi, arata  un raport al Comisiei Europene pe 2010. In ce priveste copiii, unul din sapte este supraponderal sau obez, iar numarul este in crestere. Marea Britanie este in fruntea listei, urmata de Irlanda si Malta.

 

Facebook Comments

cmanager

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE